Vídeňské roštěnky
Budou vám povědomé stejně jako Maďarům nebo Slovákům – zkrátka dobrý recept všude domov má.
Suroviny:
4 plátky z nízkého roštěnce
200 g cibule
2 větší lžíce másla
hladká mouka
1/8 litru hovězího vývaru
sůl
pepř
Postup:
1. Cibuli nakrájíme na kroužky.
2. Roštěnky naklepeme, nařízneme jim okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a jednu stranu obalíme v mouce.
3. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, roštěnky na něm nejdřív moučnou stranou opečeme, pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Odložíme na teplý talíř.
4. Ve výpeku na pánvi opečeme kroužky cibule, přilijeme vývar, necháme přejít var a tímto sosem pak přelijeme roštěnky na teplém talíři. Jako přílohu volíme vařené nebo opečené brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka