Kuřecí maso s pak choi
Pak choi je zajímavá listová zelenina z čínské, japonské a také vietnamské kuchyně. Pokud ho uvidíte, kupte a vyzkoušejte.
Suroviny:
500 g vepřového nebo kuřecího masa (kratší příprava)
koření na „čínu“ – prodává se hotová směs
případně chilli
sójová omáčka
olej
1 hlávka pak choi – správně čínské zelí
(u nás se běžně a špatně říká čínské zelí zelí pekingskému, které tvoří uzavřené vyšší oválné hlávky, to pravé čínské zelí má silnější bílé řapíky, tmavozelené lupeny a hlávka není zcela uzavřená)
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kousky, poprášíme kořením, kdo rád ostré, může přidat špetku chilli, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet.
2. Maso dáme na pánev s rozehřátým olejem, opečeme ze všech stran, přidáme nakrájené čínské zelí, krátce osmahneme, zakapeme sójovou omáčkou a dopečeme.
3. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka