Lenka Šobová

redaktorka

Mým úkolem je hledat zajímavá témata a lidi a povídání o nich nabízet vám.

Tak jsem tu zase. Po krátké a velmi příjemné moderátorské epizodě v Dobrém ránu na Severu jsem v redakci zakotvila natrvalo. Tentokrát jako redaktorka - pohyblivá, terénní a akční. Mým úkolem je hledat zajímavá témata a zajímavé lidi a povídání o nich přinášet prostřednictvím reportáží v Dopoledním expresu vám - našim posluchačům.

K rádiu jsem přičichla už na studiích žurnalistiky na Karlově univerzitě v Praze. Ve stařičkém školním studiu v Celetné ulici jsem se učila stříhat starý dobrý rozhlasový pás. Dnes je to jen klikání na obrazovce počítače, ale tehdy to bylo skutečné stříhání a lepení… Mělo to zkrátka své kouzlo. Kouzlo to má i dnes, jen je to díky technice poněkud virtuální. Ale zase je to rychlé. Něco sestříhat lze třeba přímo na sjezdovce, která právě končí svůj provoz a reportáž o tomtéž může být díky mailu v rádiu během okamžiku.

Hned po studiu jsem pracovala v komerčním rádiu, pak v televizi a nakonec jsem se dostala i k novinám. Televize byla báječná zkušenost, psané slovo mě stále baví, ale mikrofon - to je láska na celý život. Kdo jednou zkusil, nechce jinak.

Doma jsem velmi tolerantní a báječně vařící matkou dcery, ale také hodnou dcerou své báječné maminky.

Když nespím, ráda čtu. Když je hezky, ráda se rýpu v zahrádce. Když dojde na sport, prchám.

Kdybyste věděli o něčem zajímavém, ozvěte se. Nápadů není nikdy dost.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové