Nevím, kde Němci berou takovou sílu, divil se hokejista Červenka

9. duben 2016

Nový kapitán české hokejové reprezentace a v minulé sezóně opora extraligového Chomutova Roman Červenka dovedl svůj tým k druhému vítězství nad Německem. Těsnou výhrou 2:1 národní tým zakončil pětidenní pobyt v Ústí nad Labem, kde se v tomto týdnu připravoval na květnové mistrovství světa.

Ve středu Češi německé soky smetli 7:2, ve druhém zápase se na výhru nadřeli mnohem víc. "Hrajou nepříjemný hokej, dneska byli ještě agresivnější a důraznější než první zápas. Nechci je podceňovat, na MS jsou nepříjemní. Všichni mají hroznou sílu. Nevím, kde to berou," ocenil odpor soupeře Roman Červenka.

Ten přiznal, že se v soubojích s Němci necítil úplně ve své kůži. "První zápasy všichni po dlouhých pauzách, není to sranda. Pauza je znát, člověk z toho vypadne, chybí mu síla na puku a tak. Věřím, že týden od týdne to bude lepší. Ale dvakrát jsme vyhráli, tak spokojenost," pochvaloval si.

Ten nastoupil s kapitánským céčkem. "Role kapitána v nároďáku není stejná jako v klubu. Není potřeba nic moc říkat. Jsou tu zkušení hráči, všichni ví, co mají dělat. Není potřeba si sjednávat respekt, máme ho tady jeden k druhému," řekl Červenka.

Tomu se líbila atmosféra druhého zápasu, který sledovala solidní návštěva, téměř vyprodaný stadion. "Škoda, že jsme neotočili ty zápasy, že jsme dneska nevyhráli 7:2 a minule 2:1, protože by ta kulisa třeba byla ještě lepší, kdybysme dávali góly. Ale jo, je jasný, že to není tak atraktivní zápas. Čtyři tisíce si našly cestu na zimák a za to jim patří díky," uvedl Červenka.

autor: dak
Spustit audio