Nepečený medový závin
Suroviny: Tmavé těsto - 250g piškotů, 150g moučkového cukru, 100g medu, 40g kakaa, trochu silné černé kávy i s lógrem. Bílé těsto - 150g másla, 1 vanilkový cukr, 100g moučkového cukru, 50g medu a 100g kokosové moučky.
Postup: Tmavě těsto uděláme tak, že rozemeleme piškoty, smícháme je s cukrem, medem, kakaem a kávou. Potom ho vyválíme. Světlé těsto si uděláme z másla, vanilkového cukru, moučkového cukru, kokosu a medu a též ho vyválíme. Obě těsta stočíme jako do závinu a dáme do chladu.
Můžeme je dát na sebe a stočit aby to bylo dvoubarevné, záleží na naší fantazii. Podáváme chlazené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka