Nepečený dort s broskvemi

Vděčný letní moučník – ovoce můžete střídat podle chuti.

Ingredience
  • 1 želatinový ztužovač
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200-250 ml šlehačky
  • cukru podle chuti – cca 80-100 g
  • Be Be sušenky nebo piškoty
  • kompotované broskve

Postup:

  1. Tvaroh promícháme s cukrem a zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku.
  2. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a pak smícháme s tvarohovým krémem.
  3. Formu vyložíme potravinářskou fólií, dno poklademe sušenkami nebo piškoty, potřeme vrstvou krému, naskládáme ovoce, znovu dáme krém a sušenky a pokračujeme do vypotřebování surovin. Končíme krémem. Ozdobíme ovocem na povrchu.
  4. Při volbě ovoce pozor na některé druhy, které brzdí želírování – například syrový ananas nebo kiwi.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.