Nepečený dort s broskvemi
Vděčný letní moučník – ovoce můžete střídat podle chuti.
Ingredience
- 1 želatinový ztužovač
- 500 g měkkého tvarohu
- 200-250 ml šlehačky
- cukru podle chuti – cca 80-100 g
- Be Be sušenky nebo piškoty
- kompotované broskve
Postup:
- Tvaroh promícháme s cukrem a zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku.
- Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a pak smícháme s tvarohovým krémem.
- Formu vyložíme potravinářskou fólií, dno poklademe sušenkami nebo piškoty, potřeme vrstvou krému, naskládáme ovoce, znovu dáme krém a sušenky a pokračujeme do vypotřebování surovin. Končíme krémem. Ozdobíme ovocem na povrchu.
- Při volbě ovoce pozor na některé druhy, které brzdí želírování – například syrový ananas nebo kiwi.
Související
-
Koláč s jahodami a pudinkem
Před podáváním nechte vychladit v ledničce, je to pak osvěžující zákusek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.