Nepečený dort

Oblíbený letní moučník z tvarohu a kysané smetany.

Ingredience
  • 1 měkký tvaroh
  • 1 kysaná smetana
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce šlehačky
  • 3 lžíce vody
  • 2 kávové lžičky práškové želatiny
  • 1 lžíce kakaa
  • piškoty

Postup:

  1. Smícháme tvaroh, kysanou smetanu a cukr.
  2. Vodu ohřejeme do horka, přidáme 2 lžíce šlehačky a za stálého míchání v tom rozpustíme práškovou želatinu.
  3. Želatinovou směs vešleháme do tvarohové směsi, polovinu odebereme a obarvíme kakaem.
  4. Do formy vrstvíme krém střídavě s piškoty, končíme krémem, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc do ledničky. Také můžeme moučník připravit do jednotlivých pohárů.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.