Některým lidem z Chanova se nelíbí plány vedení Mostu na jejich stěhování do „obytných kontejnerů“

27. červen 2019

O plánované výstavbě obytných kontejnerů na sídlišti Chanov se dnes zřejmě bude mluvit v Mostě. I přesto, že tenhle bod chybí v programu zasedání zastupitelů.

Chystají se na něj totiž i někteří obyvatelé sídliště, který vadí už schválené plány města. To chce ještě letos postavit v Chanově základovou desku pro budoucí tzv. „obytné moduly“. Nastěhovat se do nich mají lidé, kteří teď žijí ve dvou zdevastovaných panelácích.

„Nechceme do kontejnerů. Chceme žít jako lidi, ne jako prasata. Chceme, aby město ty naše domy opravilo,“ prohlašují lidé z jednoho ze zdevastovaných domů na chýnovském sídlišti.

Lidé v Chanově si stěžují na to, že jim město není schopno dát informace o tom, co to vlastně „kontejnerové bydlení“ je. Nikdo na sídliště s žádnou prezentací nepřijel.

Podle náměstka mosteckého primátora Marka Hrvola ale lidé informováni jsou. Navíc by podle něj měli být obyvatelé zdevastovaných domů rádi, že si polepší.

Kolik obyvatel z Chanova přijde na dnešní jednání zastupitelstva a jak bude vedení města argumentovat na jejich stížnosti, bude jasné ve 13 hodin, kdy jednání zastupitelstva začíná.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související