Nedaleko dálničního sjezdu na Chlumec a Úžín mají vyrůst další haly

27. červenec 2020 14:35

U bývalého letiště u Chabařovic na Ústecku zřejmě vyrostou další haly. Počítá s tím záměr soukromé firmy, ke kterému se teď může vyjádřit veřejnost.

Podle dokumentace pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí mají nové haly stát u bývalého letiště u Chabařovic na Ústecku. Jen kousek od současné silnice mezi Ústím nad Labem a Chlumcem, nedaleko sjezdu na 74 kilometru dálnice D8.

Podle podkladů mají v novém areálu vyrůst dvě haly s celkovou rozlohou téměř 13 tisíc metrů čtverečních. V nich mají být například prodejny, předváděcí místa nebo sklady.

Podle dokumentace má denně do areálu jezdit víc než 600 osobních a nákladních aut – i kvůli tomu má na současném hlavním tahu mezi Ústím nad Labem a Chlumcem vzniknout nová okružní křižovatka. Ta má zároveň obstarat i sjezd a nájezd na D8 na 74 kilometru.

Lidé se teď můžou ke zjišťovacímu řízení na stavbu nových dvou hal vyjádřit, a to do 14. srpna. Připomínky přijímá ústecký krajský úřad.

Pokud firma získá potřebná povolení, mají být haly hotové na konci příštího roku.

Stejná firma plánuje novou okružní křižovatku postavit i o pár kilometrů blíž k Ústí nad Labem. V Úžíně totiž mají vzniknout tři haly s rozlohou témuž 36 tisíc metrů čtverečních – denně tam má jezdit až 2 tisíce aut. Kvůli tomu by mělo vzniknout i nové napojení na současnou silnici I/30.

Už před časem oznámilo ŘSD, že chce také postavit další kruhový objezd, a to na hlavní silnici číslo 30 u odboček na Chabařovice a Chlumec.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související