Na údržbu městského majetku letos Děčín uvolní víc než 26 milionů korun. Přes 10 milionů korun pak půjde na provoz sportovišť

10. únor 2022 08:14

Letos půjde na opravy a údržbu majetku města Děčín víc než 26 milionů korun. To je o milion a půl korun víc než loni. Tabulka plánovaných oprav zahrnuje několik desítek akcí, jako jsou výměny oken ve školních budovách nebo výměna dlaždiček v části aquaparku.

Třeba základní škola Na Pěšině se dočká opravy šaten a sociálního zařízení, škola v Březinách výměny oken a opravy střechy, na Máchovce je nutné modernizovat šatny.

Domov dětí a mládeže čeká na rekonstrukci recepce a peníze půjdou i na novou zeleň u fontány na zámku v Děčíně.

Zastupitelé Děčína také pošlou letos na provoz sportovišť víc než 10 milionů korun. Město vlastní basketbalovou halu v Maroldově ulici, zimní stadion a dvě fotbalová hřiště. Peníze půjdou hlavně na pokrytí výdajů za elektřinu nebo vodu.

Město také podporuje sportovní činnost jednotlivých klubů. Letos jim prozatím poslalo 12 milionů korun, které si mezi sebou rozdělí na 50 subjektů.

Děčín ke konci minulého roku navýšil dotaci na podporu sportu o 2 miliony. O dalším navýšení bude rada města podle náměstka primátora Martina Pošty z Volby pro Děčín, hlasovat příští týden.

Spustit audio

Související