Na turisty v Ústeckém kraji čekají nové lodní linky, autobusy i oblíbené motoráčky

31. březen 2017

Turistická sezóna začíná. Pokud nechcete jet na výlet autem, Ústecký kraj pro vás připravil opravdu pestrou nabídku spojů a atraktivních dopravních prostředků, a to jak pro přepravu po souši, tak po vodě.

Řízky nechte klidně doma. Na výlet sezónními pravidelnými lodními linkami z Ústí nad Labem proti proudu do Litoměřic a naopak do Děčína a Hřenska je potřebovat nebudete.

Pětiletá smlouva s dopravcem umožnila zajistit víc benefitů pro cestující ­ například i teplé občerstvení, polévky, zákusky, a dokonce i zařazení regionálního piva a vína na nápojový lístek. Vítané určitě budou i dětské koutky s hračkami a možnost přepravy kol a dětských kočárků.

Lodní linky, schéma

Skvělou novinkou je automatické průvodcovské hlášení, kolem čeho loď právě pluje. Jízdní řády počítají i s mimořádnými jízdami – například loď popluje až do Roudnice nad Labem nebo dokonce až do Mělníka, v opačném směru pak až do Bad Schandau.

Všechny informace najdete i v letáčkových jízdních řádech, které jsou k dispozici jak u dopravců, tak ve všech informačních centrech.

Platí to také o pěti vlakových turistických linkách – i letos v době od začátku dubna do konce října vyjedou oblíbené motoráčky. Středohorský na trati Most-Lovosice, Podřipský na trati Libochovice-Roudnice nad Labem, Doupovský na trati Kadaň–Podbořany, Zubrnický motoráček na trati Ústí nad Labem – Zubrnice.

Tři linky budou jezdit na Děčínsku: Kamenický motoráček na trati Kamenický Šenov – Česká Kamenice a pak spojení Děčín-Mikulášovice a Mikulášovice-Rumburk. Více informací najdete i na webu www.dopravauk.cz.

Spustit audio