Na nový způsob parkování v centru Bíliny si lidé nezvykli ani za tři měsíce

5. duben 2019

V průměru 30 řidičů denně přistihnou strážníci v centru Bíliny, že nezaplatili za parkování. Přitom už od 7. ledna tam platí nová pravidla. Především na Mírovém náměstí, které dělníci zrekonstruovali.

První půlhodina je zdarma, takže pokud si někdo potřebuje něco jen rychle vyřídit, platit nemusí. I jen pro tu půlhodinu je ale nutné dát za sklo lístek z automatu – na něm je pro takový případ zelené tlačítko, a je tam i napsané, že jde o parkování na půl hodiny zdarma.

I na půlhodinové stání zdarma si musí řidič v automatu vytisknout lístek

První placená hodina jinak vyjde na 10 korun, každá další započatá na 20 korun. Kromě mincí může řidič v automatu zaplatit bankovkami, nebo kartou.

Stejná pravidla platí i pro nejbližší okolí – tedy pro Žižkovo náměstí a ulice Komenského, Seifertova, Wolkerova, Želivského a Zámecká.

Po rekonstrukci smějí stát auta už jen kolem středu Mírového náměstí

Vedení města zmenšilo počet parkovacích míst na Mírovém náměstí a upravilo i ceny proto, aby tam auta nestála celé dny. Tento záměr bílinské starostky Zuzany Schwarz Bařtipánové z hnutí ANO povedl. Auta se tam střídají častěji než před tím, i když je tam zhruba o 30 míst méně.

Spustit audio

Související