Na děčínské škole pořádají tradiční výstavu pro zahrádkáře a zemědělce

16. září 2017

Do Děčína – Libverdy zamířili farmáři, zahrádkáři i drobní pěstitelé. V areálu tamní střední školy zemědělské a zahradnické tam o víkendu uvidí přehlídku zemědělské techniky, regionálních zahrádkářských výpěstků i chovy hospodářských zvířat. Výstava potrvá až do neděle.

„Je to tradiční, zahradnicko-zemědělská výstava, která se letos koná už po sedmadvacáté. Je to přehlídka zahradnického a zahrádkářského oboru tady u nás v regionu,“ popsal ředitel střední školy zahradnické a zemědělské Libor Kunte. Přehlídku uspořádali společnými silami zaměstnanci a žáci školy.

Zahradnická a zemědělská výstava Libverda 2017 v Děčíně

Návštěvníci tam můžou vidět například přehlídku nejrůznějších výpěstků ze zahrádkářských kolonií z blízkého okolí, a to nejen užité plodiny, ale i okrasné keře nebo květiny. Lidé také můžou navštívit školní botanickou zahradu.

„Je tady i obrovské množství mechanizace, jak malé, tak i velké. Jsou tady k dispozici i k vidění chovatelské přehlídky drobného zvířectva jako jsou třeba králíci nebo různé druhy drůbeže. Významná je i přehlídka masného skotu, který se chová tady v regionu,“ doplnil výčet lákadel Libor Kunte.

Zahradnická a zemědělská výstava Libverda 2017 v Děčíně

Přichystané jsou třeba i ukázky aranžování květin, výstava hub včetně mykologického poradenství, expozice akvaristiky nebo exotického ptactva. Lidé se také můžou dozvědět více o moštování ovoce nebo o včelařství. Podívanou doplní i psí agility nebo jízdy na koních.

Výstava začala už v pátek, ale podle zkušeností z předchozích ročníků očekávají pořadatelé největší nápor lidí v sobotu. To je areál otevřen od 9 do 18 hodin, v neděli pak od 9 do 15 hodin.

Spustit audio