Myslivecké špagety

Suroviny: Špagety, klobása, pórek, houby, mléko, vejce, kapie, tymián, myslivecké koření, strouhanka. Na omáčku: brusinkový kompot, džem z černého bezu, hřebíček, červené víno.

Postup: Špagety vaříme v dostatečném množství osolené vody. Klobásu, kapii, houby a pórek nakrájíme na kostičky a orestujeme. Smícháme se špagetami, okořeníme tymiánem a mysliveckým kořením (speciální koření na steak), případně dochutíme. Pekáček vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí. Zapečeme a zalijeme vejcem osoleným a rozšlehaným v mléce. Omáčka: Prohřejeme brusinkový kompot, přidáme ostatní suroviny a ještě trochu přihřejeme.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.