Musaka
Zase jeden výlet do zahraniční kuchyně.
Ingredience
- půl kg mletého masa – může být vepřové nebo směs s hovězím
- 2 menší cukety
- 2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 250 g loupaných krájených rajčat
- případně 1 lžíce kečupu
- sklenka červeného vína
- sůl
- pepř
- tymián
- asi 150 g strouhaného sýra
- olej
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájené cibule, pak přidáme nakrájený česnek a nakonec mleté maso, rozmícháme a osmahneme.
- Zalijeme vínem, přidáme kečup, okořeníme a dusíme asi půl hodiny.
- Mezitím omyté neoloupané cukety nakrájíme na silnější kolečka, krátce je osmahneme na oleji a naskládáme do remosky nebo zapékací mísy.
- Rajčata vmícháme do masa a směs navrstvíme na cuketu. V troubě pečeme půl hodiny, pak posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 10 minut zapékáme.
Související
-
Plněný lilek
Lilek obsahuje řadu užitečných minerálů – vápník, fosfor, draslík, hořčík a železo i slušnou dávku vitamínů.
-
Zapečený lilek
Turecké kuchařky prý umějí upravit lilek na tisíc způsobů – zkuste ten zapečený se sýrem a bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka