Musaka

Zase jeden výlet do zahraniční kuchyně.

Ingredience
  • půl kg mletého masa – může být vepřové nebo směs s hovězím
  • 2 menší cukety
  • 2 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g loupaných krájených rajčat
  • případně 1 lžíce kečupu
  • sklenka červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • asi 150 g strouhaného sýra
  • olej

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájené cibule, pak přidáme nakrájený česnek a nakonec mleté maso, rozmícháme a osmahneme.
  2. Zalijeme vínem, přidáme kečup, okořeníme a dusíme asi půl hodiny.
  3. Mezitím omyté neoloupané cukety nakrájíme na silnější kolečka, krátce je osmahneme na oleji a naskládáme do remosky nebo zapékací mísy.
  4. Rajčata vmícháme do masa a směs navrstvíme na cuketu. V troubě pečeme půl hodiny, pak posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 10 minut zapékáme.

Související

  • Plněný lilek

    Lilek obsahuje řadu užitečných minerálů – vápník, fosfor, draslík, hořčík a železo i slušnou dávku vitamínů.

  • Zapečený lilek

    Turecké kuchařky prý umějí upravit lilek na tisíc způsobů – zkuste ten zapečený se sýrem a bramborami.

  • Lilek se sýrem

    Kam se hrabe „smažák“!