Musaka
Musaka není od museti...
Suroviny: Půl kg mletého masa (může být hovězí nebo jehněčí nebo skopové), 4 lilky, 10 cibulek, bobkový list, půl kg rajčat, malý hrnek smetany nebo mléka, 1 vajíčko, 1 dl vývaru, olivový olej, lžíce másla, pepř, petrželka, sůl.
Pracovní postup: Lilky nakrájíme na plátky a po obou stranách opečeme na oleji. Vedle na kousku másla zpěníme nakrájené cibule. Pokrájená rajčata podusíme a prolisujeme. Do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy dáme vrstvu lilků, pak maso a cibuli - každou vrstvu osolíme, opepříme, přidáme kousek bobkového listu a pak musaku zalijeme prolisovanými rajčaty a pod pokličkou ve vyhřáté střední troubě pečeme. Na závěr zalijeme vajíčkem, rozkvedlaným ve smetaně nebo mléce a dopečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.