Mrkvové dortíky

Mrkev těsto dosladí a zvláční.        

Ingredience
  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g cukru
  • 4 vejce
  • 250 ml oleje
  • 150 ml mléka
  • 1 kypřicí prášek a na špičku nože jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • asi 350 g mrkve
  • špetka soli
  • na krém: 1 měkký tvaroh, 200 ml šlehačky, cukr podle chuti a trochu citronové šťávy, na ozdobu vlašské ořechy

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem, vešleháme olej a pak vmícháme mléko.
  2. Postupně přisypáváme mouku s kypřicím práškem, skořicí a sodou, dodáme i špetku soli.
  3. Nakonec vmícháme jemně nastrouhanou mrkev a těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Na krém ušleháme tvaroh se šlehačkou, podle chuti osladíme a vyladíme citronovou šťávou.
  5. Ze zcela zchladlého korpusu vykrájíme kolečka, vždy dvě a dvě spojíme krémem, navrch krém ještě přes ozdobnou špičku nastříkáme a dozdobíme vlašským ořechem.

Mohlo by vás zajímat