Mrkvance

Mrkvová náplň příjemně překvapí.

Suroviny:

400 g hladké mouky

2 lžíce cukru

3 lžíce rozpuštěného másla nebo hery

1 žloutek

asi 250 ml mléka

půl kostky droždí

sůl

náplň: 500-600 g mrkve

2 lžíce másla

cukr

skořice

citronová šťáva

rozdrcené piškoty, rozinky

máslo na promaštění jednotlivých buchet

Postup:

  1. V troše vlažného mléka se lžičkou cukru necháme vzejít kvásek a pak s ním ze zbytku mléka a ostatních ingrediencí zaděláme hladké těsto. Necháme hodinu kynout.
  2. Mezitím nastrouháme mrkev, na másle ji udusíme, osladíme, okořeníme, ochutíme citronem, podle potřeby zahustíme piškotovou strouhankou.
  3. Z těsta odebíráme kousky, roztáhneme je na placičku, plníme udušenou mrkví, zabalíme jako buchty a klademe do vymazaného pekáče a ještě jim rozpuštěným máslem potřeme boky, aby se nespekly.

Související

  • Mrkvový koláč

    Příjemně barevný a příjemně chutnající!

  • Mrkvový chléb

    Příjemná změna v repertoáru doma pečeného chleba.

  • Mrkvové koláčky

    Pro zapřísáhlé odpůrce mrkve...Suroviny a postup:Nastrouháme 200 g mrkve, přidáme 200 g hery nebo másla, 300 g polohrubé mouky s půlkou prášku do pečiva a trošku so...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.