Mrkev na smetaně
Nemusí být vždycky maso…
Ingredience
- 4-5 mrkví
- 3 lžíce másla
- 200 ml smetany na vaření nebo šlehačky
- sůl, kmín
Postup:
- Mrkve očistíme a nakrájíme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme připravenou mrkev, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme a dusíme, až mrkev změkne.
- V závěru přidáme smetanu a necháme jen přejít var.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.