Mrkev na smetaně
Nemusí být vždycky maso…
Ingredience
- 4-5 mrkví
- 3 lžíce másla
- 200 ml smetany na vaření nebo šlehačky
- sůl, kmín
Postup:
- Mrkve očistíme a nakrájíme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme připravenou mrkev, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme a dusíme, až mrkev změkne.
- V závěru přidáme smetanu a necháme jen přejít var.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka