Smetanová mrkev
Mrkev je pro nás užitečnější tepelně zpracovaná, tělo si z ní pak dokáže vzít víc beta-karotenu, z kterého vytváří vitamín A.
Ingredience
- 500 g mrkve
- 2 lžíce másla
- 200 ml šlehačky
- asi 2 cm zázvoru
- sůl
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na šikmé špalíky, osmahneme na másle, osolíme, přidáme strouhaný zázvor, mírně podlijeme a dusíme skoro doměkka.
- Přilijeme šlehačku a necháme probublat, až se šlehačka zredukuje. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.