Smetanová mrkev
Mrkev je pro nás užitečnější tepelně zpracovaná, tělo si z ní pak dokáže vzít víc beta-karotenu, z kterého vytváří vitamín A.
Ingredience
- 500 g mrkve
- 2 lžíce másla
- 200 ml šlehačky
- asi 2 cm zázvoru
- sůl
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na šikmé špalíky, osmahneme na másle, osolíme, přidáme strouhaný zázvor, mírně podlijeme a dusíme skoro doměkka.
- Přilijeme šlehačku a necháme probublat, až se šlehačka zredukuje. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.