Mozzarellové sendviče

Suroviny: 8 krajíců chleba bez kůrek, 100g pokrájeného sýra mozzarella, 50g nasekaných černých oliv, 8 pokrájených konzervovaných ančoviček, 16 čerstvých listů bazalky, 1,5dc mléka, olej, 4 vejce, pepř a sůl.

Postup: Z každého krajíce chleba uděláme dva trojúhelníky. Na osm z nich dáme plátek mozzarelly, olivy a ančovičky. Nahoru dáme po dvou listech bazalky a podle chuti pepř a sůl. Zbývajícími chleby je přiklopíme a okolo okrajů sendviče stlačíme. Potom smícháme v míse vajíčka s mlékem, vložíme do nich sendviče a necháme 5 minut v klidu. Ve velké pánvi zatím rozehřejeme oheň na 180 stupňů, vyjmeme sendviče ze směsi, znovu stiskneme okraje a opatrně je vložíme do rozpáleného oleje. Osmažíme po obou stranách. Potom je vyjmeme a položíme na papírové ubrousky, aby nasákly přebytečný tuk. Podáváme ještě horké.

autor: Petr Novotný