Modlany budou mít opět sál pro kulturu a společenské akce. Nechají opravit zchátralou budovu bývalého kina

14. listopad 2019 14:27

Zchátralou budovu bývalého kina v Modlanech na Teplicku čeká oprava. Zastupitelstvo o tom rozhodlo po několika letech dohadů.

Zastupitelé Modlan schválili smlouvu s projektantem – zakázku dali nejlevnější z 5 nabídek.

Za projekt rekonstrukce obec zaplatí 629 tisíc korun bez DPH – ušetří, protože měla na opravy připraveno o 221 tisíc korun víc.

Projektová dokumentace bude hotová do konce června. Nezávislý starosta Lukáš Bartoň doufá, že do konce příštího roku se podaří vyřídit stavební povolení.

V rekonstruované budově má být v přízemí hospoda se sálem pro kulturní a společenské akce, který by se měl dát využít i ke sportu – například pro různé kroužky nebo cvičení.

V patře vzniknou klubovny pro různé spolky nebo setkávání menších skupin lidí a na půdě by měl být sklad mobiliáře, který zrovna nebude zapotřebí. Projektant ale může navrhnout i jiné využití – předběžně se počítá s tím, že sklad nábytku bude i v přístavbě.

Součástí rekonstrukce by měla být i rekonstrukce sklepa, nová izolace, elektroinstalace, fasáda a fotovoltaická elektrárna na střeše. Zastupitelé předpokládají, že samotná rekonstrukce by neměla přesáhnout 20 milionů korun. Chtějí na ni požádat o dotaci z programu na obnovu brownfieldů.

Spustit audio

Související