Mleté bifteky

I tužší hovězí se podvolí…

Ingredience
  • 500-600 g hovězího masa
  • 1-2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • jemná strouhanka
  • tuk na opečení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky a umeleme.
  2. Umleté maso osolíme, opepříme, vmícháme vejce a vytvoříme z hmoty malé placičky. Ty ještě lehce obalíme v jemné strouhance a na rozehřátém tuku opečeme z obou stran.
  3. Podáváme třeba se šťouchanými bramborami, doplníme sterilovanou červenou řepou nebo v sezóně raději salátem z čerstvé zeleniny.

Související

  • Hovězí guláš

    Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.

  • Hovězí Stroganoff

    Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.

  • Hovězí po burgundsku

    Je to náročnější na přípravu i cenu surovin, ale jako slavnostní jídlo potěší. 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.