Mleté bifteky
I tužší hovězí se podvolí…
Ingredience
- 500-600 g hovězího masa
- 1-2 vejce
- sůl
- pepř
- jemná strouhanka
- tuk na opečení
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky a umeleme.
- Umleté maso osolíme, opepříme, vmícháme vejce a vytvoříme z hmoty malé placičky. Ty ještě lehce obalíme v jemné strouhance a na rozehřátém tuku opečeme z obou stran.
- Podáváme třeba se šťouchanými bramborami, doplníme sterilovanou červenou řepou nebo v sezóně raději salátem z čerstvé zeleniny.
Související
-
Hovězí Stroganoff
Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka