Mleté bifteky
I tužší hovězí se podvolí…
Ingredience
- 500-600 g hovězího masa
- 1-2 vejce
- sůl
- pepř
- jemná strouhanka
- tuk na opečení
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky a umeleme.
- Umleté maso osolíme, opepříme, vmícháme vejce a vytvoříme z hmoty malé placičky. Ty ještě lehce obalíme v jemné strouhance a na rozehřátém tuku opečeme z obou stran.
- Podáváme třeba se šťouchanými bramborami, doplníme sterilovanou červenou řepou nebo v sezóně raději salátem z čerstvé zeleniny.
Související
-
Hovězí Stroganoff
Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.