Mleté bifteky

I tužší hovězí se podvolí…

Ingredience
  • 500-600 g hovězího masa
  • 1-2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • jemná strouhanka
  • tuk na opečení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky a umeleme.
  2. Umleté maso osolíme, opepříme, vmícháme vejce a vytvoříme z hmoty malé placičky. Ty ještě lehce obalíme v jemné strouhance a na rozehřátém tuku opečeme z obou stran.
  3. Podáváme třeba se šťouchanými bramborami, doplníme sterilovanou červenou řepou nebo v sezóně raději salátem z čerstvé zeleniny.

Související

  • Hovězí guláš

    Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.

  • Hovězí Stroganoff

    Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.

  • Hovězí po burgundsku

    Je to náročnější na přípravu i cenu surovin, ale jako slavnostní jídlo potěší.