Meruňková buchta
Nejzdravější jsou meruňky čerstvé, ale moučník s nimi tak báječně chutná.
Suroviny:
1 hrnek polohrubé mouky
1hrnek hladké mouky
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
3 lžíce cukru
půl sáčku sušeného droždí
1 vejce
špetka soli
meruňky a drobenka (4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla)
Postup:
- Smícháme obě mouky s cukrem a sušeným droždím, přidáme špetku soli.
- V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a směsí zaděláme hladké těsto. Necháme v teple pod utěrkou asi hodinu kynout.
- Mezitím si připravíme drobenku – promneme mouku s cukrem a máslem. Můžeme ji ochutit i trochou skořice.
- Vykynuté těsto roztáhneme na pečicí papír na plechu, poklademe půlkami meruněk, posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě upečeme, až okraje zezlátnou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.