Meruňková buchta

Nejzdravější jsou meruňky čerstvé, ale moučník s nimi tak báječně chutná.

Suroviny:

1 hrnek polohrubé mouky

1hrnek hladké mouky

1 hrnek mléka

půl hrnku oleje

3 lžíce cukru

půl sáčku sušeného droždí

1 vejce

špetka soli

meruňky a drobenka (4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla)

Postup:

  1. Smícháme obě mouky s cukrem a sušeným droždím, přidáme špetku soli.
  2. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a směsí zaděláme hladké těsto. Necháme v teple pod utěrkou asi hodinu kynout.
  3. Mezitím si připravíme drobenku – promneme mouku s cukrem a máslem. Můžeme ji ochutit i trochou skořice.
  4. Vykynuté těsto roztáhneme na pečicí papír na plechu, poklademe půlkami meruněk, posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě upečeme, až okraje zezlátnou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.