Medové koláčky včelky Máji

Suroviny: 70 g másla nebo jiného tuku, 70 g medu, 2 žloutky, špetka mletého zázvoru, hřebíčku a skořice, 100 g polohrubé mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky, rybízová zavařenina, čokoládová poleva a mandle na ozdobu.

Postup: Změklý tuk utřeme s medem, žloutky a kořením a přidáme obě mouky. Vypracujeme těsto, necháme v chladu asi půlhodiny odpočinout, pak odebíráme stejně velké kousky, tvoříme z nich kuličky, roztlačíme je do tvaru malého koláčku a upečeme. Do středu pak dáme zavařeninu, přelijeme rozehřátou čokoládou, ozdobíme oloupanými mandlemi a necháme ztuhnout.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, JARMILA MANDŽUKOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!