Medová křidýlka
Plánovali jste grilovačku a prší? Pekáč v troubě to jistí!
Suroviny:
kuřecí křidýlka, sůl, med, olej nebo máslo
Postup:
- Křidýlka opláchneme a osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s trochou oleje nebo másla.
- Pokapeme medem – poměr asi 1 lžička na 4 křidýlka, záleží na chuti.
- Mírně podlijeme, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
- Po půlhodince zkusíme, jak je maso měkké a pokud už měkké je, dopečeme odkryté pěkně do zlatova.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka