Masový závin
Chutná teplý i studený.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (400 g)
- asi půl kg mletého vepřového masa
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 1 jablko
- kmín, sezam na posypání
- trochu hladké mouky na podsypání
Postup:
- Mleté maso ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, promícháme s nastrouhaným jablkem a vejcem. Rozkvedláme obě vejce, do směsi použijeme asi tři čtvrtiny, zbytek si necháme na pomazání.
- Těsto rozválíme do tenka na pomoučeném válu, ze 400 g budou dvě placky.
- Potřeme masovou náplní, stočíme jako závin, okraj potřeme vodou, aby se lépe slepil.
- Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme kmínem nebo sezamem a do dobře předehřáté trouby dáme péci pěkně do zlatova.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser