Masový závin

Chutná teplý i studený.

Ingredience
  • 1 balíček listového těsta (400 g)
  • asi půl kg mletého vepřového masa
  • česnek
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • 1 jablko
  • kmín, sezam na posypání
  • trochu hladké mouky na podsypání

Postup:

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, promícháme s nastrouhaným jablkem a vejcem. Rozkvedláme obě vejce, do směsi použijeme asi tři čtvrtiny, zbytek si necháme na pomazání.
  2. Těsto rozválíme do tenka na pomoučeném válu, ze 400 g budou dvě placky.
  3. Potřeme masovou náplní, stočíme jako závin, okraj potřeme vodou, aby se lépe slepil.
  4. Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme kmínem nebo sezamem a do dobře předehřáté trouby dáme péci pěkně do zlatova.

Související