Masový závin

Chutná teplý i studený.

Ingredience
  • 1 balíček listového těsta (400 g)
  • asi půl kg mletého vepřového masa
  • česnek
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • 1 jablko
  • kmín, sezam na posypání
  • trochu hladké mouky na podsypání

Postup:

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, promícháme s nastrouhaným jablkem a vejcem. Rozkvedláme obě vejce, do směsi použijeme asi tři čtvrtiny, zbytek si necháme na pomazání.
  2. Těsto rozválíme do tenka na pomoučeném válu, ze 400 g budou dvě placky.
  3. Potřeme masovou náplní, stočíme jako závin, okraj potřeme vodou, aby se lépe slepil.
  4. Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme kmínem nebo sezamem a do dobře předehřáté trouby dáme péci pěkně do zlatova.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová