Masový nákyp

Dá to trochu práce, ale výsledek stojí za to.

Ingredience
  • 500 g libového vepřového masa
  • 5 lžic strouhanky
  • 5 lžic mléka
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g plátkové anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • tuk a strouhanka do pekáčku

Postup:

  1. Maso dvakrát najemno umeleme. Při mletí vložíme do mlýnku i cibuli a česneky.
  2. Do umletého masa vmícháme vejce, mléko a strouhanku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme na malé čtverečky nakrájenou anglickou slaninu.
  3. Hmotu navrstvíme do vymazaného a vysypaného pekáčku a upečeme.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.