Masový nákyp
Dá to trochu práce, ale výsledek stojí za to.
Ingredience
- 500 g libového vepřového masa
- 5 lžic strouhanky
- 5 lžic mléka
- 3 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 80 g plátkové anglické slaniny
- sůl
- pepř
- tuk a strouhanka do pekáčku
Postup:
- Maso dvakrát najemno umeleme. Při mletí vložíme do mlýnku i cibuli a česneky.
- Do umletého masa vmícháme vejce, mléko a strouhanku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme na malé čtverečky nakrájenou anglickou slaninu.
- Hmotu navrstvíme do vymazaného a vysypaného pekáčku a upečeme.
- Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.