Maso HOISIN

Hoisin je hustá omáčka připravená zejména z fermentované sójové pasty. Využívá ji čínská kuchyně.

Ingredience
  • 2 pěkné plátky vepřového masa
  • 1 menší cibule
  • 2-3 lžíce omáčky hoisin
  • olej
  • sůl

Postup:

  1. Přes noc marinujeme plátky masa v hoisin omáčce.
  2. Druhý den nakrájíme cibuli na půlkolečka, orestujeme ji na oleji, pak shrneme stranou a na tuku opečeme osolené maso z obou stran.
  3. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...