Makrely po Řecku
Suroviny: 500g makrely, olej, 1 velká cibule, 100g nakládaných oliv, 100g rajčatového protlaku, 150ml kečupu, 50ml červeného vína, cukr a sůl.
Postup: Makrely osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme do měkka. Potom je vyjmeme a do zbylého oleje přidáme nakrájenou cibuli, nakrájené olivy, protlak, kečup, víno a dochutíme cukrem a solí. Vše povaříme, vložíme makrely a ještě krátce podusíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka