Makový beránek
Chcete beránka takového nebo makového?
Suroviny: 4 vejce, 200 g cukru moučky, 1 dcl oleje, 1,5 dcl vody, 100 g polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, 150 g máku, lžička citronové šťávy, tuk a hrubá mouka do formy.
Pracovní postup: Do pěny utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, mouku s práškem a promícháme, pak přidáme umletý mák, citronovou šťávu a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, dáme do vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Pak necháme chvíli stát a vyklopíme. Zdobíme mašlí a pocukrováním.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka