Luxusní výpečky

Luxusní, protože použijeme luxusnější druh masa.    

Ingredience
  • půl kg vepřové krkovice
  • 1 velká cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 100 g plátkové anglické slaniny
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, nakrájenou cibuli a plátky česneku, hořčice a nakrájenou anglickou slaninu.
  2. Vše vložíme do pekáče nebo zapékací mísy, mírně podlijeme a pečeme/dusíme pěkně do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se zcela neodpařila, v případě potřeby přilijeme trochu horké vody. Napečený kraj seškrabujeme do výpeku.
  3. Podáváme s kynutým knedlíkem a dušeným zelím.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.