Louny: Načerno postavený domek v zahrádkářské kolonii už zastupitel města odstranil

6. leden 2020

Načerno postavený dům u řeky Ohře v Lounech už je pryč. Jeho majitel se kvůli stavbě 9 let dohadoval a soudil se stavebním úřadem. Po prohraných soudních sporech budovu raději sám zboural, než aby to nechal na firmě najaté exekutorem. Domek v zahrádkářské kolonii postavil i přesto, že na místě od roku 2003 kvůli záplavové zóně řeky platí stopka pro jakékoliv stavby.

Z přízemního domku v zahrádkářské kolonii Na Losech zůstaly poslední zbytky základů. 7. ledna parcelu zkontrolují úředníci stavebního úřadu lounské radnice, který bourání nařídil. To už má být čistá. Původně měla stavba zmizet do konce roku.

Od 11. prosince dělníci postupně rozebrali střechu, okna, dřevěné trámy i polystyrenové zateplení. Z víkendového domku pak zbyl jen skelet z bílých tvárnic, který zboural bagr.
Stavět se tu nesmí od roku 2003, kdy tady Povodí Ohře vyhlásilo aktivní zónu záplavového území řeky.
Jan Čáka se do stavby pustil v roce 2009: „Teď to vnímám jako obrovskou chybu. Ale měla tady chatu spousta mých kamarádů, kteří říkali, že si ji postavili a nebyl s tím nikdy žádný problém.“
Jan Čáka, který je zastupitelem Loun za Volbu pro město, na poslední schůzí zastupitelů prosazoval vznik pracovní skupiny pro protipovodňová opatření. Záležitost dostali na stůl radní města, projednat ji mají do března.

Spustit audio

Související