Po 8 měsících dopravních komplikací začne řidičům v Lounech sloužit nový most v Říční ulici

17. říjen 2019 14:14

Po osmi měsících se 17. října zlepší dopravní situace ve východní části Loun v oblasti Husovy ulice a výjezdu na Černčice. Řidičům začne sloužit nově postavený silniční most v Říční ulici. Otevře se dopoledne mezi 9. a 10. hodinou.

Říční ulice spolu s tímto mostem spojuje centrum města s prostorem, kde jsou průmyslové podniky, zahrádkářská kolonie i čistička odpadních vod.

Most vede přes železniční trať, které se v těchto místech rozděluje na větev Louny – Most a Louny – Rakovník. Každý den místem projely stovky aut, lidí a zboží nebo průmyslových dílů.

Slavnostní otevírání nového mostu v lounské Ríční ulici

Když se silnice zavřela kvůli rekonstrukci mostu, znamenalo to samozřejmě spoustu komplikací. Objízdná trasa byla dlouhá kolem osmi kilometrů, vedla až přes sousední obec Černčice a částečně přes cyklostezku u řeky – ta je úzká, proto se jezdilo kyvadlově a provoz řídily semafory.

Původně na tomto místě byly mosty dva, ty byly staré přes 100 let a v havarijním stavu. Proto je stavební firma strhla a místo nich podle projektu postavila most jediný – širší a bezpečnější.

Náklady byly kolem 45 milionů korun, město Louny na opravu mostu dostalo dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

autor: Libor Želinský
Spustit audio

Související