Listové koláčky
Elegantní rychlovka k masopustním hodům.
Ingredience
- listové těsto – obvykle 400 g balíček
- asi půl měkkého tučného tvarohu
- 1 žloutek
- 2 jablka
- podle chuti cukr
- skořice
- 1 vajíčko na pomazání
- případně cukr moučka s vanilkovým cukrem
Postup:
- Tvaroh smícháme se žloutkem a podle chuti osladíme.
- Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, malinko osladíme a promícháme s trochou mleté skořice.
- Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka nebo čtverečky nebo trojúhelníčky. Volíme středně velká vykrajovátka. U poloviny vykrájených kousků ještě vykrojíme střed.
- Na plné tvary naneseme náplně, zakryjeme tvarem s dírkou, přeneseme na plech s pečicím papírem a okraje potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 stupňů.
- Hotové můžeme ještě poprášit cukrem moučkou s vanilkovým cukrem. Stejně tak můžeme připravit koláčky s náplní ořechovou, povidlovou nebo makovou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka