Lidé na Litoměřicku, Chomutovsku a Teplicku vyberou nové senátory

27. září 2024 08:31

27. a 28. září mohou lidé hlasovat ve druhém kole senátních voleb. V Ústeckém kraji budou voliči vybírat nového senátora na Teplicku, Chomutovsku a v obvodu Litoměřice, který zahrnuje i část kladenského okresu.

V prvním kole byl podle dat Českého statistického úřadu největší zájem o hlasování na Litoměřicku, kde přišlo odvolit téměř 31 procent lidí.

Na Teplicku volilo během prvního kola senátních voleb téměř 26 procent voličů a na Chomutovsku přišlo k urnám víc než 23 procent lidí.

Na Teplicku budou voliči vybírat ve druhém kole mezi hejtmanem Janem Schillerem z hnutí ANO a současným senátorem Hynkem Hanzou z ODS.

Na Litoměřicku usiluje o hlasy voličů ve druhém kole současný senátor Ladislav Chlupáč z ODS a lékař Ondřej Štěrba z hnutí ANO.

Na Chomutovsku postoupil do druhého kola komunista Jaroslav Komínek z koalice Stačilo! a post senátora tam chce proti němu obhájit nezávislý Přemysl Rabas z uskupení SEN 21.

Ve druhém kole můžou voliči hlasovat v pátek 27. září od 14 do 22 hodin, v sobotu 28. září pak bude hlasování pokračovat. Volební místnosti budou otevřené od 8 do 14 hodin.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související