Levný jablkový koláč
Levné neznamená špatné...
Suroviny a pracovní postup: Těsto připravíme z 30 dkg hladké mouky, 8 dkg másla, 1 vejce, 10 dkg cukru, 1 prášku do pečiva a pěti lžic mléka. Vyválíme plát a přeneseme do pekáče. Na to nastrouháme jablka, posypeme je cukrem se skořicí (cukrem můžeme hodně šetřit - kvůli ceně a hlavně kvůli zbytečným kaloriím) a navrch ještě může přijít žmolenka - 15 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru a 10 dkg másla.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU IRENA NOVOTNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka