Levandulové řezy

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Levandulové řezy s pařížskou šlehačkou
0:00
/
0:00

Opravdu voní po levanduli a i na podzim vám přinesou vzpomínku na voňavé léto.

Ingredience
  • 3 vejce
  • tři čtvrtě hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka se 3 lžícemi rozpuštěného másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • špetka soli
  • pár kapek citronového aroma
  • 1 lžíce levandulových kvítků
  • 1 kelímek pařížské šlehačky (šlehačka s kakaem)

Postup:

  1. Vejce s cukrem ušleháme elektrickými metličkami, vmícháme mléko s máslem, pak mouku s prosátým kypřicím práškem, špetku soli, citronové aroma a levandulové kvítky.
  2. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
  3. Zcela vychladlý moučník překrojíme na půl, jednu část pomažeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, přikryjeme druhou polovinou moučníku a necháme v chladu trochu odležet.
  4. Můžeme použít i bílou šlehačku nebo s ní pak ještě jednotlivé řezy nazdobit.

Související