Levandulové řezy
Opravdu voní po levanduli a i na podzim vám přinesou vzpomínku na voňavé léto.
Ingredience
- 3 vejce
- tři čtvrtě hrnku cukru
- 1 hrnek mléka se 3 lžícemi rozpuštěného másla
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- pár kapek citronového aroma
- 1 lžíce levandulových kvítků
- 1 kelímek pařížské šlehačky (šlehačka s kakaem)
Postup:
- Vejce s cukrem ušleháme elektrickými metličkami, vmícháme mléko s máslem, pak mouku s prosátým kypřicím práškem, špetku soli, citronové aroma a levandulové kvítky.
- Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Zcela vychladlý moučník překrojíme na půl, jednu část pomažeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, přikryjeme druhou polovinou moučníku a necháme v chladu trochu odležet.
- Můžeme použít i bílou šlehačku nebo s ní pak ještě jednotlivé řezy nazdobit.
Související
-
Bazalka a levandule - používané, ale málo využívané! Skrývají v sobě daleko víc...
Dnes se zaměříme na bylinky, které se běžně užívají v kuchyni, a které by stálo za to užívat častěji, protože krom vůní a chutí v pokrmech pomáhají i našemu zdraví....
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka