Lečo s tofu

Suroviny: 1 červená a 1 žlutá paprika (střední velikosti), 2 malé cibule, 1 větší nakládaná okurka, 1/4 kg pečených fazolí (1 konzerva), 200 g tofu natural, 60 g kečupu, lžíce oleje, sůl.

Postup: Papriku očistíme a rozkrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, okurku také. Vše chvilku smažíme na oleji, pak přidáme fazole, nahrubo nastrouhané tofu a kečup. Dusíme do změknutí zeleniny, pak sundáme pokličku a za stálého míchání necháme odpařit přebytečnou vodu. Až je lečo husté „tak akorát“, dosolíme ho podle chuti.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.