Lečo s tofu
Suroviny: 1 červená a 1 žlutá paprika (střední velikosti), 2 malé cibule, 1 větší nakládaná okurka, 1/4 kg pečených fazolí (1 konzerva), 200 g tofu natural, 60 g kečupu, lžíce oleje, sůl.
Postup: Papriku očistíme a rozkrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, okurku také. Vše chvilku smažíme na oleji, pak přidáme fazole, nahrubo nastrouhané tofu a kečup. Dusíme do změknutí zeleniny, pak sundáme pokličku a za stálého míchání necháme odpařit přebytečnou vodu. Až je lečo husté „tak akorát“, dosolíme ho podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.