Kynuté muffiny

Aby vám forma na muffiny nezahálela!

Ingredience
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • půl hrnku hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • asi půl hrnku mléka nebo o trochu víc – podle potřeby
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce bílého jogurtu nebo kyšky
  • případně rozinky a mandle do těsta

Postup:

  1. Smícháme obě mouky, cukr, špetku soli a sušené droždí.
  2. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a jogurt a touto směsí zaděláme těsto. Vypracujeme do hladka. Případně zapracujeme sekané mandle a propláchnuté rozinky.
  3. Pod utěrkou v teple necháme vykynout aspoň 45 minut.
  4. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky, z těsta odebíráme stejně velké kousky, tvoříme kuličky a vkládáme do košíčků. Neměly by být úplně plné, nabydou při kynutí i pečení. Znovu necháme asi 20 minut kynout a dáme do středně předehřáté trouby péci.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.