Kynuté muffiny
Aby vám forma na muffiny nezahálela!
Ingredience
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- půl hrnku hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 vejce
- asi půl hrnku mléka nebo o trochu víc – podle potřeby
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce bílého jogurtu nebo kyšky
- případně rozinky a mandle do těsta
Postup:
- Smícháme obě mouky, cukr, špetku soli a sušené droždí.
- V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a jogurt a touto směsí zaděláme těsto. Vypracujeme do hladka. Případně zapracujeme sekané mandle a propláchnuté rozinky.
- Pod utěrkou v teple necháme vykynout aspoň 45 minut.
- Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky, z těsta odebíráme stejně velké kousky, tvoříme kuličky a vkládáme do košíčků. Neměly by být úplně plné, nabydou při kynutí i pečení. Znovu necháme asi 20 minut kynout a dáme do středně předehřáté trouby péci.
Související
-
Mrkvové muffiny
Pokud nemáte speciální formu na muffiny, pečte na malém plechu jako řezy, nebo ve formě na dort.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.