Kvašený zelný salát
1 hlávka zelí, 5 středně velkých cibulí, 8-12 stroužků česneku, 1 mrkev, 3 feferonky, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce soli, litr vody a 3 lžičky hladké mouky. Zelí odkrojíme od košťálu a listy nakrájíme na větší čtverečky (2x2cm), cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky, feferonky nasekáme na proužky a česnek prolisujeme. Vše dobře prosolíme, přidáme glutasol, dobře promícháme a směs napěchujeme do 3-4 litrové láhve. V trošce vody rozděláme mouku a nalijeme ji do připraveného litru vody, necháme přejít varem, vychladnout a nakonec ji nalijeme do lahve. Hrdlo láhve přikryjeme víčkem nebo talířkem a uložíme ji někde u zdroje tepla. Necháme 3-5 dní. Potom láhev uložíme do chladna.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.