Kuřecí škvarky
Suroviny: Vykostěné kuřecí maso bez kůže, sůl, hladká mouka, vejce, mléko, pivo, strouhanka, sádlo nebo olej na smažení.
Postup: Maso nakrájíme na kousky, osolíme. Do větší mísy si rozšleháme 1-2 vejce s mlékem, trochou piva, moukou a solí. Do takto vytvořeného těstíčka hodíme hrst masa, promícháme, vyndáme a necháme odkapat, pak je obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka