Kuřecí prsíčka s hermelínem
Pro milovníky překvapení… Suroviny a postup: Kuřecí řízky jemně naklepeme, prořízneme do nich otvor a tam vsuneme hranolek hermelínu s trochou sekaných vlašských ořechů. Osolíme, sepneme párátkem a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme, pak vyndáme na teplý talíř, do vypečené šťávy vlijeme malý šálek šlehačky, podle chuti dosolíme nebo si přidáme koření, krátce povaříme a vzniklou omáčkou pak přeléváme kuřecí prsíčka na talíři. Příloha – podle chuti, brambory…
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MARIE JANČÍKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.