Kuřecí plátky v papilotě

Suroviny: Brambory, papriky, případně žampiony, kuřecí maso, cibule, česnek, strouhaný sýr nebo hermelín, cherry rajčátka, sůl, grilovací koření nebo bylinky, olej.

Postup: Připravený čtverec pečicího papíru položit nakoso a do spodní poloviny dávat plátky předvařených brambor, osolit, příp. dát grilovací koření (nebo bylinky) a na ně nakrájenou zeleninu, např. bílou nebo barevnou papriku, nakrájené žampiony a opět trochu posolit, pokapat olejem.

Na to dát plátky nebo kousky na oleji na pánvi opečeného a okořeněného kuřecího masa (buď prsa, nebo stehenní řízky), dále na plátky nakrájenou cibuli a plátky česneku, také mírně osmažené na tuku po mase.

Na to dát buď trochu strouhaného tvrdého sýra, nebo kousek hermelínu. Úplně nahoru 2 rozpůlená cherry rajčátka řeznou plochou dospod. Opět mírně zakapat olejem. A balíček zabalit - horní cíp přehnout směrem dolů, okraj papíru pevně "rolovat" směrem dovnitř až dolů, stejně tak druhou stranu a oba konce u špičky zarolovat (spojit).

Balíčky péct v troubě na plechu při 190 stupních cca 25-30 minut. Servírovat i s tím papírem na talíř, nahoře papilotu uprostřed prostřihnout a rozevřít, aby jídlo bylo vidět.

Obměna: místo kuřecího masa lze použít rybu nebo pro vegetariány třeba tofu.

Dobrou chuť vám přeje Alena Černá a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.