Kuřecí perkelt
Slovan všude bratra má a kuře zas své mistry kuchaře...
Suroviny: 1 kuře, 2-3 lžíce másla, 2 cibule, 3 rajčata a 2 papriky, mletá paprika, sůl.
Pracovní postup: Kuře naporcujeme na menší kousky, cibuli nakrájíme a osmahneme na másle, zaprášíme mletou paprikou a vložíme kousky kuřete, zamícháme, aby se pěkně obalily v paprikové cibuli. Trochu podlijeme horkou vodou, přidáme nakrájené papriky a rajčata a pomalu dusíme. Vody přiléváme jen tolik, aby se směs nepřipalovala, šťáva má být pěkně hustá. Ke konci už moc nemícháme, aby se maso nerozpadlo. Příloha - těstoviny.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka