Kuřecí bábovka

6 kuřecích prsíček, 150g eidamu, 4 celá vejce, pár plátků anglické slaniny, 2-3 nožičky debrecínských nebo dietních párků, pažitka. Kuřecí prsa rozkrojíme podélně, uděláme z nich řízky, lehce je naklepeme a osolíme. Dále okořeníme dle vlastní chuti. Formu vyložíme pečícím papírem. Kuřecí prsíčka rozprostřeme na dno a po stranách formy. Na ně položíme plátky slaniny. Vejce rozšleháme a větší polovinu jich nalijeme do formy, na ně nasypeme hodně pažitky, polovinu nahrubo nastrouhaného sýra, nakájené párky. Potom znovu prsíčka, zalijeme zbytkem vajec a posypeme sýrem. Pečeme asi hodinu a půl ve vyhřáté troubě na 250 stupňů.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.