Kuře na zeleném pepři
Když si vyberete stehna, nebudete mít práci s porcováním.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- olej
- sůl
- asi 1 lžíce celého zeleného pepře (prodává se suchý i sterilovaný)
- 80 g anglické slaniny
Postup:
- Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a na pekáči je mírně zakápneme olejem. Přidáme celý zelený pepř, podlijeme a dáme přikryté do trouby péci.
- Po asi čtvrthodince přidáme nakrájenou slaninu a dopečeme. V závěru odklopíme, aby se vypekla zlatavá kůžička.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.