Kuře na soli
Velké kuřecí kouzlo...
Suroviny a pracovní postup: Kuře omyjeme, osušíme a položíme křidélky vzhůru do pekáče, kam předem nasypeme sůl ve vrstvě asi 2 cm silné. Dáme do vyhřáté trouby, nepodléváme, nesolíme, nepepříme - jen hlídáme "kuřecí barvu". Po upečení kuře vyjmeme, sůl prosáklou tukem odstraníme a podáváme zaručené dietní kuřátko s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU VĚRA SAILEROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka