Kuneli me lemoni - králík na citrónu
Králík nemusí být jenom na česneku...
Suroviny: 1 králík, 2 citrony, voda, ocet, olej, kousek másla, sůl, pepř.
Pracovní postup: Králíka naporcujeme a přes noc dáme do marinády (octová voda - půl na půl voda a ocet). Druhý den vyndáme, osušíme, osolíme a opepříme a porce na směsi másla a oleje ze všech stran osmahneme. Připravíme si šťávu ze dvou citrónů a postupně zakapaváme králíka. Ještě podlijeme vodou a dusíme. Podle potřeby při dušení přidáváme horkou vodu - ale ne moc, když je králík hotový, měla by voda už být odpařená.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.