Křenová turistická pomazánka a Pažitková pomazánka
A dáme si rovnou dvě...
Suroviny a postup k přípravě Křenové turistické: 20 dkg tvrdého turistického salámu nastrouháme na hrubším struhadle, do mísy přidáme 1,5 až 2 tvarohy ve vaničce (250 g), skleničku naloženého strouhaného křenu (množství řídíme vlastní chutí) a asi malou krabičku majolky, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a mažeme na libovolné pečivo. Suroviny a postup k přípravě Pažitkové: Do hladka vymícháme tavený sýr a stejné nebo o něco menší množství měkkého másla, podle chuti přisolíme, opepříme a na konec zamícháme sekanou pažitku.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.